A B
AB AC AD AE AG AL AM AN AP AR AS AT AZ

Alprostadilum

Acţiune terapeutică: Tratamentul disfuncţiilor erectile
Categorie de risc pentru sarcină: C
Prescripţie: P-6L (parenteral), P-RF (sistem transuretral)
Denumire comercială: Alprostadil "PINT", Muse, Vasaprostan
Mod de acţiune: Relaxează musculatura netedă vasculară. Producevasodilatatie, inhibă agregarea plachetară şi srimuleaza musculatura netedă intestinală şi uterină. Induce erecţia prin relaxarea muşchilor netezi trabeculari prin dilararea arterelor cavernoase.
Farmacocinetică: Debut IV/IC- 5-25 min / 10 min
Vârf IV/IC - sf. perf / 30-60 min
T½ IV/IC - 5-10 min
Indicaţii: Indicat în tratamentul disfuncţiilor erecri le de cauză neurologică, vasculară, psihogenă sau mixtă; în combinaţie cu alte teste diagnostice pentru diagnosticarea disfuncţiilor erectile.
Tratamentul afecţiunilor arreriale ocluzive periferice stadiile III-IV Fontaine dacă intervenţia pentru dilatarea lumenului este ineficientă sau nu se poate efectua.
Contraindicaţii: Hipersensibilitate, sindrom de derresă respiratorie. Afecţiuni cardiace tratate necorespunzător (insuficienţă cardiacă, afecţiune coronariană, infarct miocardic) cu 6 luni înainte de iniţierea terapiei. Edem pulmonar diagnosticat sau suspectat, insuficienţă heparică acută, diateze hemoragice.
Mod de prezentare: Liofilizat pentru soluţie perfuzabilă: 20 pg/mL. Concenrrat pentru soluţie perfuzabilă: 20 pg, 500 pg. Sistem transuretral: 125 pg, 500 pg, 1000 Pg.
Dozaj - mod de administrare: INTRACAVERNOS
Disfuncţie erectilă
Prima titrare în cabinetul medicului: tatonarea dozei trebuie începură de la 1,25-2,5 pg alprostadil. In lipsa unui efect satisfăcător se administrează o doză de 5-10 pg după o oră. Dacă apare un răspuns, atunci urmăroarea doză nu poate fi administrată decât la un interval de o zi. Frecvenţa recomandată este de 3 ori pe săptămână. Doza medie de întreţinere este de 5-20 pg. Nu se recomandă doze de întreţinere mai mari de 60 pg.
INTRAURETRAL
Administraţi la nevoie pentru a obţine erecţia.
IV
Afecţiuni arteriale ocluzive periferice
Se recomandă diluarea a 2 fiole de alprostadil (40 pg) în 50-250 mL solvent şi se perfuzează pe o perioadă de 2 ore intravenos o dată pe zi. Dacă tabloul clinic este sever, se pot administra două perfuzii pe zi.
Efecte adverse:

SNC: cefalee, convulsii, hemoragii cerebrale, hipotermie, letargie, rigiditate.
CV: bradicardie, flush, tahicardie, tahiaritmii, palpitaţii, hipotensiune, stop cardiac, bloc cardiac.
GI: G&V, anorexie, diaree, dureri abdominale.
Dermatologice: simptome alergice, prurit.
GU (injecţii intracavernoase): durere peniană, rash, fibroză, erecţie, priapism.
Hematologice: inhibarea agregării plachetare, hemoragii, anemie, CID, hipokaliemie.
Respirator: apnee, detresă respiratorie.
Locale: durere în membru, umflare, înroşire, încălzirea zonei, slăbiciune, prurit, angeită, flebită.
Sistemice: febră, senzaţie de căldură, frisoane, transpiraţii, variaţii ale tensiunii arteriale (în special hipotensiune), vertij, fatigabilitate, dezorientare.
Altele: proliferarea corticală a oaselor lungi, sepsis.

Precauţii: Se administtează prin injectare în corpii cavernoşi. Medicul trebuie să evalueze cu atenţie abilităţile şi competenţa pacientului privitor la această tehnică. în timpul tratamentului prin autoinjectare se recomandă vizitarea medicului curant o dată la trei luni, atunci evaluându-se eficacitatea şi siguranţa medicamentului, precum şi ajustarea dozei dacă este nevoie.
Perfuzia intravenoasă se adminisrează doar de către medici cu experienţă în domeniu şi care au la îndemână măsuri suportive cardiace.
Se administrează cu precauţie la pacienţii cu disfuncţii cardiace în tratament cu antihipertensive şi la pacienţii cu afecţiuni coronariene.
Interacţiuni medicamentoase: Poate creşte efectul hipotensor al antihipertensi velor.
Poate creşte efectul inhibitorilor agregării plachetare sau ale fibrinoliticelor.
Observaţii pentru pacient: învăţaţi şi repetaţi tehnica de autoinjectare. Nu injectaţi mai des de trei ori pe săptămână; aşteptaţi cel puţin 24 h înainte să repetaţi injecţia.
Prezentaţi-vă regular la medic pentru control si evaluare.
Anunţaţi medicului erecţia anormal prelungită, tumefierea sau durerea.
  DespreTop 10Contactaţi-ne inceputul paginii
© 2008 DexX.ro - Copyright XHTML | CSS Gazduire oferita de Ghesi.ro